Stresshantering | reïntegratie

Eustress versus distress
Juist ja. Stress hebben we nodig om goed te presteren, om goede resultaten te leveren. De juiste portie stress is dus gezond. Eustress om juist te zijn. Een vorm van stress die we als positief ervaren. 
Naast eustress bestaat er ook distress. Een vorm van stress waardoor we minder goed functioneren, minder goed presteren.

We will survive!
Stress is een soort overlevingsmechanisme. Vroeger hielp het onszelf te wapenen tegen gevaar. Vandaag helpt het ons beter te concentreren, een moeilijke boodschap over te brengen, een adequaat sollicitatiegesprek te voeren, een boeiende presentatie te geven, een deadline te halen, …

Stress, trop is té veel…
Inderdaad, stress of distress kan mensen uitputten, leeg maken.
In dat geval spreken we van ongezonde stress. Stress wordt ongezond als deze te lang aanhoudt, te vaak voorkomt en/of te groot is. Er is dan onvoldoende tijd en ruimte om te herstellen. We horen dan uitspraken als:
  • “Het lukt niet meer me te concentreren”
  • “Ik kan die werkdruk niet meer aan”
  • “Mijn collega’s irriteren me”
  • “Ik heb het gevoel alsmaar brandjes te blussen”

Los door het oranje licht …
Veel gehoorde zinnetjes in deze ‘fastforward’ tijden. Kort gezegd: Je werknemer is uit balans! De alarmlichten van zijn lichaam branden! Wat doe jij als manager als je je target niet haalt? Je onderneemt onmiddellijk actie. Maar wat doe je als je merkt dat je werknemer onder té veel stress staay? Als je merkt dat de efficiëntie daalt, de concentratie achteruit gaat en er meer irritaties zijn op de werkvloer?
Stresshantering en energiemanagement, op naar meer werkplezier met Up2Be
Wacht niet langer, buig de stress van je werknemer om naar energie samen met Up2Be.
Geef hem opnieuw meer werkplezier, meer energie, meer rust, meer ZELFvertrouwen!

Stresshantering en energiemanagement, op naar re-integratie met Up2Be
Samen bekijken we hoe je werknemer opnieuw het werk kan hervatten.
Laat je hem geleidelijk aan starten, in een aangepaste werksituatie, met goesting, vol vertrouwen en in balans.

Just BE!
Bel GSM 0497 44 39 24 of mail ilse@up2be.be ons vandaag nog. Start een traject stresshantering en energiemanagement bij Up2Be! We reiken jouw werknemers concrete tools, inzichten en oefeningen aan om de mentale, emotionele en fysieke batterijen op te laden. 
Stress is niet enkel te verhalen op je werknemer, noch op de situatie of het bedrijf, wel op de wisselwerking tussen je werknemer en zijn of haar omgeving. Up2be neemt al deze elementen in beschouwing.