Gooien met bloempotten 
  “Ik moet niet veel van die collega, hij zou over alles en iedereen walsen om toch maar de beste resultaten te behalen!” 
  “Mijn collega werkt nooit iets af en dat irriteert me verschrikkelijk!” 
  “Mijn manager weet het altijd beter en denkt dat hij meer is dan een ander!” 
  “Aan die klant kan je echt niks verkopen, hij blijft maar twijfelen en kan geen beslissing nemen!”
  “Mijn baas kan nooit eens zeggen dat ik het goed gedaan heb!”

  ME and you
   
  Herkenbaar? Voor velen wel ja. Oordelen, veroordelen, … we doen het zo makkelijk. Hoe komt het dat we regelmatig dergelijke, toch wel krasse, uitspraken doen? Of we de persoon nu kennen of niet, het maakt eigenlijk weinig uit. We zeggen het, vrij impulsief, zonder er veel bij stil te staan, overtuigd van ons eigen ‘gelijk’. We denken onszelf en anderen te kennen en zijn ervan overtuigd dat wat we denken, juist is. 

  Think again 
  Het zijn deze zaken die de relaties verzieken en de communicatie bemoeilijken, twee elementen die de grootste bron vormen van energieverlies en stress in een bedrijf.  En dit geeft dan weer aanleiding tot een minder goed functioneren, irritaties, slechte team sfeer en verminderde prestaties en effectiviteit. Ken jij jezelf goed? Vraag jij je soms af: “Wie ben ik werkelijk in mijn kern, aan de basis?” “Wie is mijn collega eigenlijk, in zijn diepste zijn?”

  Kom uit je kot! 
  Om te overleven in een soms bedreigende wereld, stoppen we onszelf in een kotje, ter bescherming. We ontwikkelen bepaalde gedragingen bij onszelf om ons te wapenen tegen die zaken waar we gevoelig voor zijn. Na verloop van tijd sta je op automatische piloot. Je staat er niet meer bij stil hoe je reageert in bepaalde situaties of tegen je collega’s en vervalt in bepaalde gedragspatronen. 

  This way please
  Up2Be maakt gebruik van het enneagram en toont je de weg om uit je ‘kotje’ te kruipen door niet meer op automatische piloot te leven.

  Persoonlijkheid graag 
  Het enneagram is een neutraal, universeel en gevalideerd model dat 9 basistypes op vlak van persoonlijkheid beschrijft. Een spiegel waarin je kan ontdekken hoe jij – en je collega, manager, directeur- denkt, voelt en reageert. Welke jouw en hun drijfveren, angsten, kwaliteiten en valkuilen zijn.

  Aha, zit dat zo! 
  Doordat we ons bewust worden van onze automatische gedragingen en reacties, krijgen we de keuze om deze bewust bij te sturen en om weer meer te worden wie we werkelijk zijn, in essentie, in onze kern. En door ons bewust te worden waarom we de dingen doen die we doen, creëren we een enorme mildheid naar onszelf en onze collega’s toe.   

  Kernkracht. Up2Be a GREAT team! 
  We creëren dus niks nieuws, we laten je verborgen kern geleidelijk aan uit zijn verpakking komen. Up2Be, just Be! Het doel van het enneagram is persoonlijke ont-wikkeling, persoonlijke groei, bewustzijn, en vooral mildheid naar jezelf en je collega’s te creëren. Deze inzichten in jezelf en je collega’s zorgt voor een optimale samenwerking en sfeer, met bijgevolg optimale resultaten!