Stress | burn-out | bore-out | reïntegratie

“Yes! Ik heb stress!”
Juist ja. We hebben stress nodig, stress is gezond.
Wat?! Yep, gezonde stress is essentieel in je leven, voor je geluk.

I will survive …
Stress is eigenlijk een soort overlevingsmechanisme. Vroeger hielp het onszelf te wapenen tegen gevaar. Vandaag helpt het ons beter te concentreren, een moeilijke boodschap over te brengen, een adequaat sollicitatiegesprek te voeren, een boeiende presentatie te geven, een deadline te halen, het huishouden rond te krijgen, …

 “Oh ja? Stress maakt mij kapot!”
Inderdaad, stress kan je uitputten, je leeg maken. Je komt terecht in een burn-out of bore-out.
In dat geval spreken we van ongezonde stress. Stress wordt ongezond als deze te lang aanhoudt, te vaak voorkomt en/of te groot is. Er is dan onvoldoende tijd en ruimte om te herstellen en dan horen we uitspraken als:
  • “Ik ben op, ik word geleefd”
  • “Het lukt niet meer, ik kan me niet meer concentreren”
  • “Seriously! Ik heb geen minuut voor mezelf!”
  • “Ik heb rug-, nek-of schouderklachten”
  • “Help, ik slaap niet goed”

Los door het oranje licht …
Veel gehoorde zinnetjes in deze ‘fastforward’ tijden. Kort gezegd: Je bent uit balans! De alarmlichten van je lichaam branden! Wat doe jij als er een lampje oranje kleurt op het dashboard van jouw wagen? En als het lampje rood kleurt? Bij oranje licht stop je, zoek je in je auto instructieboekje op wat het betekent, je belt naar de garagist. En bij een rood lampje stop je onmiddellijk want je wil je auto niet ‘kapot’ te rijden.
En wat doe jij als jouw alarmlichtjes op oranje of rood staan? Waarom wachten tot je lichaam aangeeft dat je door het rood licht reed? Vermijd een burn-out of bore-out.
Stresshantering en energiemanagement bij Up2Be
Van balanceren naar evenwicht. Komaan, wacht nu niet langer, buig je stress om naar energie. 
Je bent op zoek naar meer balans, meer energie, meer rust, meer ZELFvertrouwen, je authentieke IK.

Stresshantering en energiemanagement bij Up2Be
Van balanceren naar evenwicht. Komaan, wacht nu niet langer, buig je stress om naar energie. 
Je bent op zoek naar meer balans, meer energie, meer rust, meer ZELFvertrouwen, je authentieke IK.

Just BE!
Neem vandaag nog contact met ons op via GSM 0497 44 39 24 of ilse@up2be.be. Start een traject stresshantering en energiemanagement bij Up2Be! Na een uitgebreid intakegesprek bepalen we samen op welke domeinen we inzoomen om je opnieuw in jouw kracht te zetten. We reiken je concrete tools, inzichten en oefeningen aan om je mentale, emotionele en fysieke batterijen op te laden. 
Stress is niet enkel te verhalen op jou, noch op de situatie of de organisatie, wel op de wisselwerking tussen jou en je omgeving. We nemen al deze pijlers in beschouwing.