Gooien met bloempotten
  “Ik heb het niet voor die collega, hij zou over alles en iedereen walsen om resultaten te behalen!”
  “Mijn partner werkt nooit iets af en dat irriteert me verschrikkelijk!”
  “Mijn zoontje loopt alsmaar te springen en te lopen in huis, dat maakt me zenuwachtig!”
  “Aan die klant kan je echt niks verkopen, hij blijft maar twijfelen en kan geen beslissing nemen!”
  “Mijn baas kan nooit eens zeggen dat ik het goed gedaan heb!” 

  ME and you
  Herkenbaar? Voor velen wel ja. Oordelen, veroordelen, … we doen het zo makkelijk. Hoe komt het dat we regelmatig dergelijke, toch wel krasse, uitspraken doen? Of we de persoon nu kennen of niet, het maakt eigenlijk weinig uit. We zeggen het, vrij impulsief, zonder er veel bij stil te staan, overtuigd van ons eigen ‘gelijk’. We denken onszelf en anderen te kennen en zijn ervan overtuigd dat wat we denken, juist is. 

  Think again
  Ken jij jezelf goed? Vraag jij je soms af: “Wie ben ik werkelijk in mijn kern, aan de basis?” Ontdek het in de workshop 'Persoonlijke ontwikkeling' bij Up2Be.

  Kom uit je kot!
  Om te overleven in een soms bedreigende wereld, stoppen we onszelf in een kotje, ter bescherming. We ontwikkelen bepaalde gedragingen bij onszelf om ons te wapenen tegen die zaken waar we gevoelig voor zijn. Na verloop van tijd sta je op automatische piloot. Je staat er niet meer bij stil hoe je reageert in bepaalde situaties en vervalt in bepaalde gedragspatronen. 

  This way please
  Up2Be maakt gebruik van het enneagram en toont je de weg om uit je ‘kotje’ te kruipen door niet meer op automatische piloot te leven.
  Persoonlijkheid graag
  Het enneagram is een neutraal, universeel en gevalideerd model dat 9 basistypes op vlak van persoonlijkheid beschrijft. Een spiegel waarin je kan ontdekken hoe jij – en ook een ander- denkt, voelt en reageert. 

  Kernkracht. Up2Be ME!
  Doordat we ons bewust worden van onze automatische gedragingen en reacties, krijgen we de keuze om deze bewust bij te sturen en om weer meer te worden wie we werkelijk zijn, in essentie, in onze kern. Deze kern is kwetsbaar en puur, bevat alles wat we ten diepste zijn, onze uitstraling en kracht.
  Sinds onze geboorte werd onze kern, door de jaren heen, laag per laag in-gewikkeld. Onze kern is als het ware verpakt door onze (lievelings)strategieën om te overleven in deze wereld. 
  Unwrapped!
  Het enneagram helpt je om de verpakking weg te halen van je kern. We creëren dus niks nieuws, we laten je verborgen kern geleidelijk aan uit zijn verpakking komen. Up2Be, just Be!
  Het doel van het enneagram is persoonlijke ont-wikkeling, persoonlijke groei, bewustzijn, en vooral mildheid naar onszelf en anderen te creëren.